Home - Reizen - Kroonkurken - Gastenboek - Contact

Oudejaar 2007 - Nieuwjaar 2008

Zoals elk jaar, rees ook dit jaar weer de vraag hoe we afscheid zouden nemen van het oude jaar, en het nieuwe jaar verwelkomen...
Om er niet het klassieke etentje thuis of het stevig uitgaan van te maken, besloten we om er een dagje Parijs van te maken. Zo'n mooie stad, dus waarom die niet eens bezoeken met de sfeer van oudejaar?
Maandag in de vroege namiddag zijn we per auto vertrokken. Een goede drie uren later hadden we Parijs reeds bereikt. Met Saartje als uitstekend co-piloot, hebben we ons zonder veel moeite een weg kunnen banen doorheen de stad. Om en bij het afgesproken uur, konden we inchecken in Hotel Rotary, in de Chinese kamer. Voor oudejaarsavond moet je er wel vroeg bij zijn om nog een kamer te vinden. Wil je goedkoop zitten, reserveer dan zeker vóór december. Wij hadden begin december al niet meer te kiezen. Maar het hotel was in orde en vooral goed gelegen.

Enige tegenvaller was de oudejaarssfeer zelf. Net zoals in Brussel, was er geen vuurwerk om middernacht. Er werd evenmin afgeteld op de Champs Élysées. Zoals duizenden andere mensen, stonden we daar te wachten op iets dat niet kwam. Er was dan wel geen vuurwerk, maar oproerpolitie was er des te meer.

De eerste januari hebben we de Parijse highlights afgelopen. In de late namiddag hebben we ons blitzbezoek beëindigd.


Links naar enkele nuttige sites vanwaar je verder Parijs kunt verkennen.

http://www.ratp.fr/ - Openbaar vervoer
http://www.parisinfo.com/ - Officiële site van toerisme